Gratis workshops voor werkzoekenden

Op zoek naar (ander) werk?

Vanaf november organiseert de Bibliotheek in Enkhuizen maandelijks GRATIS workshops voor werkzoekenden. Dit in samenwerking met JobOn en Regiojobs. Je kunt eenmalig deelnemen of aanmelden voor de hele reeks. De onderwerpen van de workshops zijn:

  • Persoonlijke ontwikkeling (jouw unieke vaardigheden) 21 november 2023

Weet jij wat jouw talenten zijn? Vaak heb je wel een idee van waar je goed in bent. Maar het kan best lastig zijn dit te verwoorden in een sollicitatiebrief of -gesprek. Tijdens deze workshop ontdek je wat je talenten zijn en hoe je die kennis kunt inzetten bij het vinden van een baan.

  • Jezelf presenteren (jouw voorstel pitch) 19 december 2023

Je raakt in gesprek met een werkgever of iemand die je aan een baan zou kunnen helpen. Hoe stel je jezelf kort en bondig voor? Veel werkzoekenden vinden dit lastig. We gaan gezamenlijk aan de slag om jouw sterke punten en werkervaring duidelijk over te brengen.

  • Een CV maken dat bij jou past (waar je trots op bent) 16 januari 2024

Tijdens deze workshop ga je met elkaar in gesprek en krijg je tips om een cv op te stellen waar je trots op bent. En je werkervaring goed te beschrijven en te koppelen aan jouw vaardigheden. Je leert om je kwaliteiten nog beter te vertalen naar je cv en werkervaring aan te laten sluiten bij de vraag van werkgevers.

  • Het sollicitatiegesprek (de voorbereiding) 13 februari 2024

We gaan aan de slag met de theorie en het oefenen van een sollicitatiegesprek. Hoe bereid je je voor, maak je contact met je werkgever, welke vragen worden vaak gesteld in zo’n gesprek? Door dit met elkaar te bespreken en ermee te oefenen ben je beter voorbereid op je sollicitatiegesprek.

Je bent van harte welkom, wel graag aanmelden via onderstaande website. Dan zetten wij de koffie/thee voor je klaar. Wil je weten wat we verder voor je kunnen betekenen bij de bibliotheek? Onze activiteiten agenda staat ook op:

www.westfriesebibliotheken.nl

DE BIBLIOTHEEK IN ENKHUIZEN IS TE VINDEN BOVEN WIJKCENTRUM DE BONTE VEER ENKHUIZEN

Meer informatie

Heb je naar aanleiding van deze blog nog vragen, neem dan contact met ons op, wij helpen je graag.

× Chat