Carrièretips

Het is niet voor iedereen even makkelijk

Uit ervaring weten wij, dat solliciteren echt wel “een dingetje” is. Je solliciteert tenslotte niet zomaar. Misschien omdat je heel graag die ene baan wilt waar je al maanden op zit te wachten. Misschien omdat je al een tijdje zonder werk zit en stiekem toch een beetje gedemotiveerd begint te raken, omdat het je nog steeds  niet gelukt is om aangenomen te worden. Hoe het ook zij, het is een proces waar je doorheen moet en dat is niet voor iedereen even makkelijk.

carrieretips foto

Een goede voorbereiding is het halve werk

We zetten een aantal sollicitatietips op een rij;

  • Zorg voor een beknopt en overzichtelijk Curriculum Vitae. Benoem de werkzaamheden die overeenkomen wanneer je op een vacature reageert waar jij uitstekend op past. Zo ziet een nieuwe werkgever dat er raakvlakken zijn. En niet onbelangrijk, vermeld de laatste werkgever bovenaan je cv en eindig met je eerste werkgever.
  • Werk met kleur op je Curriculum Vitae. Kleur spreekt aan en valt daardoor beter op.
  • Laat bijbanen van lang geleden weg, deze zijn niet meer relevant;
  • Mag je op gesprek? Zorg ervoor dat je je goed hebt ingelezen in de vacature;
  • Bekijk de website  van het bedrijf en noteer vragen naar aanleiding hiervan;
  • Wat is de bedrijfscultuur van het bedrijf; casuel of zakelijk. Wees hiervan op de hoogte alvorens je op gesprek gaat zodat je weet hoe je je kunt kleden;
  • Weet wie je gesprekspartner is. Noteer naam en functie, wellicht kun je hem of haar vinden op LinkedIn;
  • En als laatste; kijk je gesprekspartner in de ogen aan en geef een ferme handdruk. Waarschijnlijk ben je zenuwachtig maar op deze manier maak je evengoed een goede eerste indruk.


Op onze blog staan meer tips!

Wij werken graag mee aan jouw carrière. En daarom kun je altijd bij ons terecht voor een kennismakingsgesprek waarin je aangeeft waar je tegen aan loopt met solliciteren en waar je naar op zoek bent. Want dé baan voor jou staat misschien niet op onze website, maar daar kunnen wij jou wel bij helpen.

Vacatures

Bekijk ons actuele aanbod van vacatures en solliciteer!

Inschrijven

Schrijf je in en wij gaan voor je op zoek naar de perfecte job!

× Chat