Wat is Arbeidsbemiddeling?

Wat is arbeidsbemiddeling

Wanneer je “wat is arbeidsbemiddeling” in Google op zoekt, dan komt daar de volgende definitie uit: ‘Arbeidsbemiddeling wil zeggen dat werknemers en werkgevers met elkaar in contact komen om werk te vinden. Dit vermindert de natuurlijke werkloosheid’. (Bron: Wikipedia). En dat is één van de dingen die wij doen bij Regiojobs! Wij zien arbeidsbemiddeling als een onderdeel van onze service, uitzenden is namelijk het andere onderdeel waar bij heel bedrijvig in zijn.

Arbeidsbemiddelaar heeft kennis van de arbeidsmarkt

Als arbeidsbemiddelaar in de arbeidsbemiddeling match je een werkzoekende met een werkgever. Dit vereist zowel goede kennis van de arbeidsmarkt als van de werkzoekende. Daarbij is het van belang dat wij heel goed in kaart hebben wat de werkgever precies zoekt en nodig heeft voor het bedrijf. Als bedrijf heb je als het ware een probleem bij ons neergelegd en hier een zoekopdracht van gemaakt. Deze zoekopdracht wordt vervolgens bij ons neergelegd in de vorm van een vacature en daar gaan wij direct mee aan de slag. Wanneer er geen uitgebreide functieomschrijving aanwezig is, zetten wij deze op papier. Wij doen ons best om hier een aansprekende en goed leesbare tekst van te maken. Ter controle, kunnen wij deze naar u mailen zodat wij zeker weten dat wij op één lijn zitten met elkaar.

De volgende stap die wij nemen, is het publiceren van deze tekst op het internet. Dit doen wij zowel op onze website als op diverse andere kanalen. Denk hierbij onder andere aan jobbird of Indeed.nl. Naast het ontvangen van sollicitaties, zoeken wij zelf ook gericht naar kandidaten op het internet. Bijvoorbeeld via Nationale Vacaturebank, Indeed.nl of LinkedIn.

Voor de gehele werving en selectie, vragen wij een fee. Een werving & selectiefee kan overkomen als een groot bedrag. Wat veel mensen vergeten, is dat hier veel werk voor wordt verricht. Vacatureteksten opstellen, kandidaten selecteren en telefonisch benaderen, uitnodigen, gesprekken voeren, cv’s opstellen, kandidaten afwijzen, eventueel aanwezig zijn tijdens het sollicitatiegesprek met een geselecteerde kandidaat; het hele pakket is onderdeel van onze arbeidsbemiddeling.

Transparant in kosten en communicatie

En duur? Nee, dat zijn wij niet bij Regiojobs. Veel bureaus rekenen zo’n 20 tot 25% van het bruto jaarsalaris voor een werving & selectiefee. Wij bij Regiojobs zitten hier altijd onder. Daarbij zijn wij transparant aangezien wij de kosten direct kenbaar maken. Qua dienstverlening lever je hier als klant, niets op in. Want onze benadering is zoals altijd persoonlijk, laagdrempelig en u weet altijd met wie u van doen heeft aangezien wij een klein kantoor zijn. En daar zit het verschil waarschijnlijk ook in; wij hebben de mogelijkheden lagere fees te vragen omdat wij lokaal en zelfstandig zijn. Daarbij houden wij van een redelijke prijs zodat je als klant zowel in goede tijden als in slechte tijden bij Regiojobs aan het juiste adres bent.

Meer weten? Wij zijn op verschillende manieren bereikbaar en wij staan altijd open voor een kennismakingsgesprek. En natuurlijk altijd coronaproef 😉.

 

arbeidsbemiddeling blog

Meer informatie

Heb je naar aanleiding van deze blog nog vragen, neem dan contact met ons op, wij helpen je graag.

× Chat