Wat betekent Werving & Selectie?

Werving & Selectie, een term die je veel voorbij ziet komen. Maar wat is dat nu precies; werving en selectie via een uitzendbureau of arbeidsbemiddelingsbureau?

Hier kunnen wij kort maar krachtig over zijn; een bedrijf geeft in dit geval de complete sollicitatieprocedure uit handen aan ons als arbeidsbemiddelingsbureau. De functie wordt uitgebreid met ons besproken en wij plaatsen de vacature op diverse kanalen om op deze manier sollicitanten te werven. W&S is maatwerk waarbij wij goed kijken naar het bedrijf en het type kandidaat wat zowel op de functie als bij het bedrijf past.

Het zal je dan ook niet vreemd in de oren klinken dat het eerste (kennismakings)gesprek met ons plaats vindt. Middels een uitgebreide intake proberen wij jou te leren kennen en wij vertellen als wat wij weten over het bedrijf en de desbetreffende vacature. Vervolgens vragen wij zover mogelijk referenties na, eventueel verzorgen wij bijvoorbeeld een vaardigheidstest, we noteren jouw salarisindicatie en wanneer dat gebeurd is, stellen wij een profielschets op over jou waarbij wij als basis jouw cv gebruiken.

Het bedrijf waar je solliciteert, ontvangt via ons deze gegevens en wanneer je daadwerkelijk aangenomen wordt, kom je direct op contract bij jouw nieuwe werkgever. Wij, als arbeidsbemiddelingsbureau, zitten hier dan ook niet meer tussen. Wij helpen waar nodig om jou aan de baan te helpen maar deels ligt de bal bij jezelf.

Dit is een beknopte uitleg over werving & selectie. Meer uitleg over dit onderwerp verstrekken wij graag middels een persoonlijk gesprek.

 

Meer informatie

Heb je naar aanleiding van deze blog nog vragen, neem dan contact met ons op, wij helpen je graag.

× Chat