Effectief leiderschap; hoe ervaar jij jouw leidinggevende?

Als werknemer heb je altijd te maken met een leidinggevende op de werkvloer. Dit kan een teamleider zijn, een vestigingsmanager en in andere gevallen, vaak bij kleine bedrijven,  de directeur/ceo.

Iedere leidinggevende heeft zijn eigen manier van leidinggeven en daarbij is het algemeen bekend dat een leider niet persé een goede manager is.  Om een goede manager (of leidinggevende) te zijn, heb je bepaalde vaardigheden nodig. Deze vaardigheden of competenties, dienen deels in de persoon zelf te zitten, bepaalde vaardigheden zijn aan te leren en competenties kunnen verder ontwikkeld worden.

Hoe ervaar jij, als medewerker, jouw leidinggevende? Wat voor type leidinggevende heb jij en ben je tevreden over de manier waarop er leiding gegeven wordt aan jou? Weet je bijvoorbeeld wat je niet prettig vindt of juist wel fijn vindt aan de manier van leidinggeven op de werkvloer? Waar reageer je negatief op en waar juist positief? Over dit onderwerp is veel te vinden op internet en daarbij bestaan er tal van managementboeken waar dit onderwerp in besproken wordt. Vaak vanuit de invalshoek van een leidinggevende. Toch is het juist interessant om hier meer over  te lezen als werknemer. Op deze manier leer je meer inzicht te krijgen in de diverse types van leidinggeven en je leert jezelf ook beter kennen op dit gebied. Veel bedrijven versturen medewerker tevredenheidsonderzoeken dat mede op dit onderwerp gericht is . Daar gaat het naast tevredenheid op de werkvloer ook vaak over andere zaken die van belang zijn om jou als medewerker bij een bedrijf te behouden. En geloof het of niet; het loon is niet het meest belangrijke volgens de meeste medewerkers. Een goede werksfeer met dito voorwaarden en een fijne manager, worden als belangrijker bestempeld en daarbij voor veel mensen het belangrijke vraagstuk: “waar sta ik en wat zijn de mogelijkheden om mezelf verder te ontwikkelen?”

Wil je meer lezen over effectief leiderschap en wat dat voor jou als persoon kan betekenen, maar je wilt niet gelijk een dikke pil aanschaffen dan is het boekje “De Kleine Covey” een aanrader.  Dit boekje staat onder andere bij Bol.com te koop.

effectief leiderschap ervaren

Meer informatie

Heb je naar aanleiding van deze blog nog vragen, neem dan contact met ons op, wij helpen je graag.

× Chat