“Ik zie de naam van het bedrijf niet in de vacature staan. Om welk bedrijf gaat het?”

“Ik zie de naam van het bedrijf niet in de vacature staan. Om welk bedrijf gaat het?”

Wanneer wij een sollicitant bij ons krijgen, wordt de vraag vaak aan ons gesteld waarom er geen bedrijfsnamen vermeld staan in onze vacatures. Uiteraard hebben wij hier onze redenen voor en deze willen wij graag met jullie delen om op deze manier iets meer duidelijkheid te geven over dit onderwerp.

De redenen waarom wij geen bedrijfsnamen uiten bij onze vacatures:

  • De werving is uitbesteed aan ons, bedrijven vinden het niet fijn om vervolgens toch belletjes mails of brieven te ontvangen van sollicitanten. Wij zijn per slot van rekening ingehuurd om dit hele stuk over te nemen. Wij zijn de zogenaamde poortwachter (en direct solliciteren wordt niet op prijs gesteld);
  • Er is veel concurrentie in onze markt met vele kapers op de kust;
  • Wij hebben diverse vacatures open staan bij diverse bedrijven. Wanneer wij een kandidaat persoonlijk spreken, kan het voorkomen dat deze persoon niet past op de vacature waarop gesolliciteerd is. Wij hebben in dat geval eventueel wél een andere vacature beschikbaar. Het is zodoende voor ons belangrijk om diverse kandidaten naar ons toe te trekken.

Bij grote klanten, waar wij veel mensen leveren en ook zeker weten dat de sollicitant hoe dan ook bij ons terecht komt, vermelden wij wél de bedrijfsnaam in de advertentie/vacature tekst. Dit doen wij om aan te tonen dat wij een belangrijke samenwerkingspartner zijn van onze klant en ook de belangrijkste leverancier zijn op het gebied van arbeidskrachten.  Dit geeft direct een positief effect op onze naamsbekendheid.

Wanneer wij met een kandidaat in gesprek gaan en de interesse is nog steeds aanwezig, dan vertellen wij om welk bedrijf het gaat. Wij vertellen alles wat wij over onze klant weten. Dit is niet alleen om informatie te verschaffen maar ook om met elkaar te toetsen of het bedrijf past bij de verwachtingen/wensen van de kandidaat en niet onbelangrijk, zodat de kandidaat zich thuis verder in kan lezen in het bedrijf. Een sollicitatiegesprek kan snel geregeld zijn dus een goede voorbereiding is het halve werk!

Vragen, laat het ons weten. Daar zijn wij voor. Persoonlijk en klantgericht, dát is Regiojobs!

Meer informatie

Heb je naar aanleiding van deze blog nog vragen, neem dan contact met ons op, wij helpen je graag.

× Chat